Evenimente

În fiecare an, pe 5 octombrie, școala noastră sărbătorește Ziua Internațională a Profesorilor cu mare entuziasm și apreciere pentru dascălii noștri dedicați.

Ziua Internațională a Profesorilor, cunoscută și sub numele de Ziua Internațională a Educației, subliniază importanța educației și legăturile profunde formate între profesori și elevii lor. Ziua este marcată printr-un gest sincer sub forma unui pachet simbolic oferit profesorilor noștri, care sunt răsplătiți și cu o binemeritată zi liberă pentru a se relaxa și răsfăța (zi liberă națională).

În ultima săptămână a lunii octombrie, SEK București adoptă spiritul Halloween-ului printr-o sărbătoare plină de viață, care reușeste să combine cu succes creativitatea, educația și comunitatea.

Elevii strălucesc în costume creative, transformând școala într-o expoziție vibrantă de personaje. Premiile sunt acordate celor mai creativi și autentici elevi care într-adevăr îmbracă cu adevărat rolurile personajelor lor.

Concursul de sculptat dovlecii pune în valoare creativitatea elevilor în timp ce aceștia prezintă minunile sculptate celor mai exigenți jurați – profesorii lor! Curtea școlii se transformă într-o grădină de dovleci cu minuni artistice.

Programul petrecerii se completează cu un spectacol în laboratorul de științe, experimente ciudate și multe activități misterioase, îmbinând educația cu magia Halloween-ului, lăsându-i pe toți uimiți și fascinati de noile descoperiri.

Pe 12 octombrie, Școala Internațională SEK București este încântată să celebreze o zi specială: Ziua Națională a Spaniei!

  • Imbracă-te cu Stil: În această zi specială, elevii și personalul au fost încurajați să poarte ținute în culorile roșu și galben, culorile drapelului spaniol, pentru a captura esența Spaniei. Este o festivitate vizuală de culoare care evidențiază spiritul spaniol.
  • Ritmuri Spaniole: Școala noastră prinde viață cu ritmurile muzicii spaniole. Copiii sunt invitați la spectacole de dans Flamenco care pun în valoare sufletul Spaniei. Este o oportunitate pentru elevii noștri să se afunde în frumusețea culturii spaniole.
  • Delicii Dulci: Ce ar fi o sărbătoare fără bunătăți delicioase? Suntem încântați să servim iubitul desert spaniol, churros! Acești băței aurii de aluat, însoțiți de un sos bogat de ciocolată, ne-au transportat pe străzile Spaniei.

Ziua Națională a Spaniei la Școala Internațională SEK București este întotdeauna o zi plină de entuziasm, ritm și, desigur, arome fantastice.

Într-un spectacol splendid al bogăției culturale și unității, școala noastră sărbătorește Ziua Națională a României pe 1 decembrie printr-o festivitate tradițională ce lasă o experiență de neuitat atât asupra elevilor, profesorilor, cât și a personalului școlii și părinților.

Ziua este plină de explozii de creativitate în timp ce elevii se implică în activități de artizanat, creând expoziții tricolore ce reflectă spiritul vibrant al culturii române.

Unul dintre punctele culminante ale sărbătorii sunt impresionantele spectacole de dansuri tradiționale. Dansatorii aduc cu pricepere la viață esența culturii române prin dansuri tradiționale ce evocă bogata istorie a țării.

Contribuind la spectacolul cultural, se află prezentarea iei, iconica bluză românească. Elevii o poartă cu mândrie ca simbol al mândriei naționale, îmbogățind sărbătoarea cu un sentiment de identitate și tradiție.

Ziua Națională a României nu este doar comemorată, ci și sărbătorită cu entuziasm și bucurie ce provin din acceptarea rădăcinilor culturale. Amintirile create în această zi specială rămân, fără îndoială, în inimile și mințile comunității școlare.

Concertul de Iarnă este o seară fermecătoare plină de bucurie festivă, spectacole încântătoare ale elevilor noștri talentați și diverse activități, surprinse în fiecare an în ultima săptămână de școală înainte de vacanța de iarnă. Este o oportunitate excelentă pentru comunitatea școlii noastre să se reunească, să împărtășească căldura sărbătorilor și să creeze amintiri de neuitat.

Înconjurat de părinți, cu invitați speciali precum Moș Crăciun și Olaf, copiii noștri susțin anual spectacole uimitoare pe scena Auditoriului Instituto Cervantes, ajutându-ne pe toți să intrăm în spiritul sărbătorilor. De la interpretări la chitară și pian, până la cântat, dansat și spectacole de teatru uimitoare, elevii SEK București se bucură cu adevărat de experiența de a fi pe scenă.

Cu siguranță, un lucru este sigur: la Școala Internațională SEK București nu există niciun moment plictisitor! Noi venim în mod constant cu activități interactive și motivate, cu scopul de a crea amintiri de neuitat și, cel mai important, de a ne asigura că elevii noștri se distrează în timp ce învață.

Una dintre astfel de activități este Festivalul de Vară, un eveniment organizat în ultimul modul școlar, la Auditoriumul Institutului Cervantes din București, colaboratorul nostru drag. Poate vă întrebați care este importanța unui astfel de eveniment în dezvoltarea elevilor noștri. Organizarea și participarea la festivaluri îi învață pe copii, printre multe alte aspecte, să lucreze în echipă, să descopere talentele lor, să depășească frica de scenă. Datorită elevilor și profesorilor noștri minunați, repetițiile sunt întotdeauna uimitoare și distractive, iar spectacolul final un adevărat succes!

Copilărie, dulce copilărie!

Este minunat să fii copil. Ca adulți, din cauza stresului și a grijilor, uneori uităm cum să ne bucurăm de viață și de lucrurile simple care ne fac sufletul fericit. Copiii ne reamintesc să ne bucurăm de fiecare detaliu și prin ei rămânem tineri, plini de viață, și pentru câteva momente uităm toate provocările care ne înconjoară.

Cu ocazia acestei sărbători minunate, în fiecare an pe 1 iunie, la SEK București organizăm o mică petrecere surpriză pentru elevii noștri.

Soare, căldură, baloane colorate, activități în aer liber, muzică, zâmbete și râsete, o zi reușită și o modalitate foarte plăcută de a sărbători copilăria.

Pe 21 noiembrie, în fiecare an, elevii noștri explorează magia transmisiei tv, celebrând Ziua Internațională a Televiziunii.

Înconjurați de zumzetul camerelor profesionale și claritatea perfectă a microfoanelor de studio, elevii noștri prind gustul lumii din spatele camerelor chiar în mijlocul acțiunii la studiourile TVR! De la martori ai emisiunii în direct la învățarea detaliilor producției, este o experiență revelatoare care le stârnește curiozitatea și creativitatea!

La școală, cei mici s-au distrat la fel de mult, fiind transpuşi într-un mic studio de televiziune. Entuziasmul creşte pe măsură ce se fiecare dintre ei ocupă un loc ca prezentatori, regizori de platou și operatori de cameră, formând astfel următoarea generație de pasionaţi ai industriei media!

La SEK Bucharest International School, Ziua Coafurilor Trăsnite este o explozie anuală de culoare, creativitate și distracție pură. Elevii, profesorii și personalul renunță la coafurile obișnuite pentru o zi plină de creații neaşteptate și amuzante, transformând școala într-un tablou vibrant al exprimării de sine.

Evenimentul depășește aspectul vizual; este o sărbătoare a individualității și a unității, pe măsură ce elevii planifică și îşi realiează coafurile unice. Profesorii se alătură acestui concept, demonstrând că învățarea poate fi atât educativă, cât și distractivă.

Ziua Coafurilor Trăsnite nu este doar despre coafuri; este o dovadă a angajamentului școlii față de o educație holistică. Ziua include activități distractive și competiții simbolice, transformând evenimentul într-o sărbătoare prietenoasă și plină de entuziasm.

În final, Ziua Coafurilor Trăsnite celebrata la SEK Bucharest International School este un îndemn de a îmbrățișa unicitatea și creativitatea.

Sărbătoarea plină de căldură, care transmite mai departe spiritul de generozitate și bunăvoință, Ziua lui Moş Nicolae aduce bucurie și entuziasm elevilor de la Școala Internațională SEK București în fiecare an, pe 6 decembrie. Atmosfera festivă, plină de nerăbdare, se desfășoară pe măsură ce Moş Nicolae, figura legendară cunoscută pentru bunătatea sa, vizitează misterios școala pentru a împărți cadouri și a răspândi bucurie.

Ziua Sfântului Nicolae la Școala Internațională SEK București nu este doar despre primirea cadourilor; este o celebrare a căldurii și dăruirii care definesc comunitatea școlii noastre.