Departament Medical

Școala dispune de un Departament Medical pe care elevii îl pot utiliza pe parcursul întregii zile școlare. Acest departament a fost creat ca serviciu de prim ajutor și îngrijire primară și nu este destinat să funcționeze ca o sectie de pediatrie.

În diferite etape ale școlarizării copilului, școala furnizează părinților un formular medical pe care aceștia trebuie să-l returneze completat de către medicul de familie/pediatru și care conține informații importante pentru atenția individuală a fiecărui elev. Este responsabilitatea părinților să aducă formularul completat în perioada stabilită de şcoală.

În cazul în care trebuie administrat un medicament în timpul programului de școală, medicamentul trebuie predat Departamentului Medical împreună cu o cerere scrisă (prin e-mail sau în original) semnată de părinții elevului, autorizând administrarea medicamentului și indicând numele acestuia, orele de administrare și doza adecvată. Astfel de solicitări sunt disponibile la biroul medicului. Departamentul Medical nu poate administra niciun medicament dacă procedura menționată anterior nu a fost urmată.

De asemenea, și din cauza pericolelor implicate în această practică, elevii nu trebuie să aibă medicamente asupra lor sau în dulapurile lor, ghiozdane sau birouri.

Departamentul Medical are, de asemenea, funcția de a îndruma elevii, părinții și profesorii cu privire la problemele legate de sănătate și despre medicina preventivă prin intermediul discuțiilor și prezentărilor.

Deoarece sănătatea copiilor este prioritară, considerăm esențial ca înregistrările medicale să fie actualizate prin informațiile despre sănătatea elevilor pe care le puteți furniza și comunica în scris cu personalul Departamentului Medical.

Orice declarație pe care o primiți de la Departamentul Medical al Școlii în legătură cu sănătatea copiilor dvs. este pur informativă. Școala recomandă întotdeauna căutarea opiniei și sfatului unui specialist medical.

Medicul școlii este responsabil pentru coordonarea campaniilor de vaccinare organizate cu autoritățile de sănătate conform Ministerului Sănătăţii.